RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Wandelcoaching

Sommige coachingsvragen laten zich niet onderzoeken in een paar gesprekken, maar vragen om meer gerichte aandacht en tijd. Daarvoor beiden we een individuele retraite van vijf dagen, waarbij we dagelijks een lange wandeling maken. Deze aanpak prikkelt je om stil te staan bij jezelf, zodat je kunt toekomen aan de targe vragen die onder de dagelijkse hectiek van alledag liggen.

Voor een retraite hoef je niet naar een klooster. Je kunt je ziel en je zintuigen voeden met een wandelretraite in de Bourgogne. Het gaat om een individueel programma van vijf dagen, waarbij je verblijft  in een prachtig, zeer rustig gelegen huisje met uitzicht op de heuvels. Helemaal alleen, met de sterren en de uilen. Er is weinig afleiding, de stilte is doordringend en je wordt er wakker van de vogels. Gedurende deze dagen wandel je elke middag twee tot drie uur door het glooiende landschap. Ervaren coach en begeleider Lenette Schuijt wandelt met je mee en helpt je reflecteren op de thema’s in je leven. Al lopend neem je afstand van de dagelijkse hectiek en krijg je helder zicht op je situatie. Tijdens de retraite houd je een dagboek bij. Na elke wandeling krijg je een specifieke bezinningsvraag mee en wat leessuggesties voor de volgende ochtend. Dagelijkse tai chi oefeningen en geleide meditatie behoren tot de mogelijkheden. Maar je kunt ook na de dagelijkse wandeling je spieren verwennen in de infrarood sauna en daarna genieten van een glas wijn op het balkon.

Deze vorm van coaching is voor mensen die een pauze willen nemen van de dagelijkse hectiek om zich te bezinnen op de tragere vragen in hun leven, zoals: wil ik dit werk nog wel blijven doen? Waar ligt mijn passie eigenlijk? Hoe krijg ik structureel meer balans tussen werk en privé? Hoe bereid ik me voor op een nieuw uitdagend project?

Voor dergelijke vragen ontbreekt in het dagelijkse (werk)leven dikwijls de tijd en rust. Een wandelretraite leent zich uitstekend voor vragen waarvoor je wat langer de tijd nodig hebt en de diepte moet opzoeken, zoals reflectie op hardnekkige patronen in je leven of een ingrijpende keuze waar je voor staat. Tijdens de retraite kunnen deelnemers stilstaan bij hun diepere drijfveren en ontdekken wat hen hindert om vanuit hun kracht te werken. Mogelijkheden verkennen en het overwegen van de praktische implicaties van keuzes vormen een belangrijk onderdeel van de retraite.

Het programma is ook geschikt voor mensen die voelen dat ze aan de grens komen van hun energie of balanceren op de rand van (over)vermoeidheid. In het programma onderzoeken ze de oorzaak van het wankele evenwicht en de patronen die hebben geleid tot hun chronische vermoeidheid. In de retraite hervinden ze enige innerlijke rust en ontwikkelen enkele gezonde gewoonten om op een meer ontspannen manier hun werk te doen.

Landschap en omgeving

De Bourgogne is een bijzondere plek voor mensen die van rust en natuur houden. Deze streek biedt oorverdovende stilte en eindeloze sterrennachten. Overal om je heen is ruimte. Er is geen industrie en er zijn nauwelijks grote steden. Het leven lijkt er vijftig jaar te hebben stilgestaan. De bewoners leven er in het natuurlijke ritme van de dagen en de seizoenen. Een ideale streek om tot rust te komen.

In deze streek kun je prachtige wandelingen maken. De eeuwenoude paden leiden door bossen en langs weilanden, langs idyllische kerkjes en kleine vennetjes. Afhankelijk van het seizoen tref je langs de paden allerlei bloemen, zoals bosviooltjes, orchideeën, wilde cyclaam, akelei en vingerhoedskruid. In het najaar kun je dikwijls paddestoelen vinden. De kans is groot dat je op de wandeling een hert, een vos of zelfs een wild zwijn tegenkomt.

praktische informatie

Kosten:  EUR 3.500,- (incl. verblijfkosten in luxe gite, elektra en haardhout, beddengoed, gebruik indraroodsauna en schoonmaak van het huisje, 5 coachingsgesprekken van 2-3 uur, intake en afrondend gesprek, excl. reiskosten)

Data: De wandelretraite is van maandag t/m vrijdag, in overleg te bepalen. Het verblijf in de gite is van zaterdag tot zaterdag.

Intake: Een intake voorafgaand aan de retraite en een afrondend gesprek enige weken na de retraite vormen onderdeel van de retraite. Deze vinden in principe plaats in het kantoor in Amersfoort.

Meer informatie of aanmelden

Artikelen over wandelcoaching

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.