RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Crystal River

Lenette Schuijt is oprichter en eigenaar van Crystal River Consultancy, gevestigd in Amersfoort. Het bureau bestaat sinds 1991 en werkt voor de profit en de niet-profit sector.

Crystal River  begeleidt bedrijven en maatschappelijke organisaties op het gebied van leiderschap, bezieling en nieuwe vormen van organiseren zoals zelfsturing. Het bureau ontwikkelt uitsluitend programma’s op maat voor uiteenlopende opdrachtgevers. Niet alleen in Nederland, ook internationaal heeft het bureau ruime ervaring met cultuurveranderingstrajecten en leadership development programma’s. Onze programma’s kunnen worden uitgevoerd in drie talen (Nederlands, Engels en Frans).

Naast training en begeleiding voor organisaties treedt Crystal River vaak op als sparring partner voor directieteams en executives bij het ontwikkelen van een innovatieve aanpak van organsiatievraagstukken of bij het inrichten van de organisatie vanuit een visie en missie.

Het bureau biedt individuele coaching op het gebied van bezieling en leiderschapsvraagstukken en helpt mensen een baan te vinden die past bij hun passie en talenten.Tot slot organiseert het bureau eigentijdse individuele retraites in binnen- en buitenland voor mensen die zich willen bezinnen op hun werk en leven.

De naam van het bureau

Er was eens een dorpje aan de golvende stroming van een  rivier, de Crystal River. Op een dag trad de rivier door een vreselijke storm buiten haar oevers. Het water kolkte door de straten. Alle inwoners probeerden zich op vast te houden aan takken of aan grote stenen. Nadat hij zich urenlang had vastgeklampt riep een van de inwoners: “Ik heb er genoeg van! Hoewel ik het niet kan zien met mijn ogen, vertrouw ik erop dat de stroom weet waar ze heen gaat. Als ik me blijf vast klampen zal ik sterven van verveling.” De andere inwoners lachten en zeiden: “Domoor! Als jij je laat gaan zal de stroom je door elkaar rammelen en tegen de rotsen smijten. Je zult sneller sterven dan van verveling!” Maar de man liet zich niet van de wijs brengen, haalde diep adem en liet los. Onmiddellijk werd hij door de stroom door elkaar gerammeld en tegen de rotsen gesmeten. Maar omdat hij weigerde om zich opnieuw vast te klampen, tilde de stroom hem na een tijdje op en voerde hem  stroomafwaarts naar een plek waar de mensen hem niet kenden. Zij riepen uit: “Kijk, een wonder! Een wezen zoals wij, maar hij vliegt! Dat moet een Messias zijn, gekomen om ons allen te redden!” Maar de man die zich had laten meebewegen zei: “Welnee! Ik ben niet meer een Messias dan jullie. De rivier vindt het heerlijk om ons allemaal naar de vrijheid op te tillen, als wij maar durven loslaten! Dat is ons ware werk: deze reis, dit avontuur!”

[uit: “Illusions. The adventures of a reluctant Messiah” by Richard Bach]