RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Training

De meeste trainingsprogramma’s die ik ontwerp en uitvoer gaan over leiderschap.

Het ontwikkelen van leiderschap impliceert het ontwikkelen van de hele mens. Om anderen te kunnen leiden, moet je jezelf kennen tot in de uithoeken van je psyche. Als leider is het goed, je schaduwen te onderzoeken, evenals je passie en talenten. Leiderschapsontwikkeling is dan ook een langdurig en intensief proces. Om te kunnen leiden moet je ook kunnen volgen. Je moet weten waar jij voor staat en waarvoor jij je nek wilt uitsteken. Welke toekomst zie je voor je, welke visie heb jij op je vak of je product? Alleen als jij weet welke doelen voor jou zinvol zijn, kun je de inspanningen van andere mensen samenbrengen en richten naar betekenisvolle collectieve ambities.

Het ontwikkelen van leiderschap vraagt bovendien om leerervaringen die je uit je comfortzone halen en aan het denken zetten over eigen vooronderstellingen en wereldbeeld. Ervaringen waarin je op jezelf bent aangewezen en het beste in jezelf moet aanspreken. Het ontwikkelen van je leiderschap vergt begeleide reflectie op dagelijkse ervaringen en het oefenen met nieuw gedrag.

De leiderschapsprogramma’s die ik ontwerp zijn altijd op maat. Ik verhelder met de client wat de relevante ontwikkelingen zijn in het werkveld en welke implicaties dat heeft voor het toekomstig leiderschap in de organisatie. Als je meer wilt lezen over mijn visie op leiderschap ga dan naar artikelen.

Verder geef ik programma’s over zelfsturing in organisaties. Ook dit zijn programma’s op maat, soms voor managers en bestuurders, soms voor medewerkers, die erop gericht zijn, meer ruimte te creëren voor de professionals en leidinggevenden meer op hoofdlijnen te laten sturen.