RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Profiel

Bijna dertig jaar heb ik organisaties begeleid op thema’s als leiderschap, visie, zelfsturing en innoveren. Ik heb leadership development programma’s ontworpen en managementteams begeleid bij het uitzetten van een nieuwe koers. Leiderschap is voor mij het bewust richting geven aan je eigen gedrag en dat van mensen om je heen. Daarbij is een doorleefde visie onontbeerlijk. Ik heb talloze organisaties ondersteund bij het ontwikkelen van een nieuwe generatie leidinggevenden, die oog hebben voor zowel ziel als zakelijkheid. Dat zijn lang niet altijd MD programma’s, maar ook Leernetwerken en Dialoogtafels. Leidinggevenden heb ik gecoacht om hun passie en bezieling te vinden, zodat zij mensen samen kunnen binden voor zinvolle en inspirerende doelen. Ik werk vanuit een brede achtergrond van Andragogie, Organisatiekunde en Wijsbegeerte & Spiritualiteit.

Sinds 2018 geef ik vooral lezingen en colleges, over nieuw leiderschap, zelforganisatie, transitie en transformatie, innovatie en bezieling. Een thema dat mij raakt is nieuw en anders organiseren. Ik treed op als kritische sparring partner van bestuurders bij het al dan niet overgaan tot zelfsturing, bij het vormen van zelforganiserende teams en bij het versterken van eigenaarschap bij jonge ondernemers. Hierover blog ik op een aparte website. 

Een ander thema dat mij raakt is zingeving. Ik bied individuen ondersteuning bij het (terug) vinden van inspiratie en zingeving in werk en leven, onder andere middels retraites in Frankrijk. Tevens ben ik redacteur van het Channel Zingeving vs Verloedering van Managementsite.

Mijn  motto:

Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft.
Vraag je af waardoor jij tot leven komt
en draag dat bij aan de wereld.
Want wat de wereld nodig heeft
zijn mensen die ten volle leven en bloeien.’

Schrijven is een van mijn passies. Ik heb inmiddels vele boeken gepubliceerd, waaronder Wat bezielt ons? (Vakmedianet 2014), Met Ziel en Zakelijkheid (Scriptum, 2009, 2001), Leiderschap voor een mooie wereld (Asoka, 2009), Praktijkboek Werken met Paradoxen (Asoka, 2006), De Kracht van Bezieling (Scriptum, 1999). Zie de volledige  lijst van mijn boeken…