RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Profiel

Ik ben zelfstandig organisatieadviseur, coach en leiderschapstrainer. Al meer dan twintig jaar begeleid ik organisaties op thema’s als leiderschap, visie, zelfsturing en innoveren. Zo ontwerp ik leadership development programma’s en begeleid ik managementteams bij het uitzetten van een nieuwe koers. Individuen bied ik ondersteuning bij het (terug)vinden van inspiratie en zingeving. Ik doe dit vanuit een brede achtergrond van Andragogie, Organisatiekunde en Wijsbegeerte & Spiritualiteit.

Leiderschap is voor mij het bewust richting geven aan je eigen gedrag en dat van mensen om je heen. Daarbij is een doorleefde visie onontbeerlijk. Ik coach leidinggevenden om hun passie en bezieling te vinden, zodat zij mensen samen kunnen binden voor zinvolle en inspirerende doelen. Organisaties ondersteun ik bij het ontwikkelen van programma’s voor een nieuwe generatie leidinggevenden, die oog hebben voor zowel ziel als zakelijkheid. Dat zijn lang niet altijd MD programma’s, maar ook Leernetwerken en Dialoogtafels.

Naast leiderschap is ‘nieuw en anders organiseren’ een thema waarop ik veel organisaties begeleid, varierend van een kritische sparring partner zijn bij het al dan niet overgaan tot zelfsturing, teamcoaching voor zelforganiserende teams, het versterken van eigenaarschap bij jonge ondernemers tot het begeleiden van een kanteling van de organisatie.Hierover blog ik op een aparte website.

Mijn  motto:

Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft.
Vraag je af waardoor jij tot leven komt
en draag dat bij aan de wereld.
Want wat de wereld nodig heeft
zijn mensen die ten volle leven en bloeien.’

Schrijven is een van mijn passies. Ik heb inmiddels vele boeken gepubliceerd, waaronder Wat bezielt ons? (Vakmedianet 2014), Met Ziel en Zakelijkheid (Scriptum, 2009, 2001), Leiderschap voor een mooie wereld (Asoka, 2009), Praktijkboek Werken met Paradoxen (Asoka, 2006), De Kracht van Bezieling (Scriptum, 1999). Zie de volledige  lijst van mijn boeken…