RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Taal & Tekst

Schrijven is mijn grote passie in het leven. De afgelopen dertig jaar heb ik vele artikelen en boeken geschreven over leiderschap, bezieling en veranderingen in organisaties. Daarnaast schreef ik twee boeken over verkopen, een boek over spiritualiteit, een kookboek en een boek over de Bourgogne.

Nog steeds schrijf ik regelmatig boeken en artikelen, onder andere voor Managementsite, waar ik redacteur ben van het Channel Zingeving versus Verloedering. In die hoedanigheid begeleid ik vakgenoten die over hun werk willen publiceren. Als je een artikel wilt publiceren of als je rondloopt met een idee voor een artikel voor Managementsite, leg me dat dan gerust voor. 

In het voorjaar van 2020 ben ik begonnen met Taal & tekstbureau Schuijt & Co voor schrijfbegeleiding, ghostwriting en redactiewerk. Binnen mijn bureau help ik mensen om woorden te geven aan hun ideeën en ervaringen. Dat komt tot uitdrukking in verschillende diensten.

Schrijfcoach
Zo begeleid ik professionals die vanuit betrokkenheid op hun vak een artikel of boek willen schrijven. Als schrijfcoach help ik hen om hun boeiendste casussen te vertalen in een prettig leesbaar artikel. Met ondernemers en managers werk ik om hun persoonlijke visie goed onder woorden te brengen. Of met startende ondernemers om te verwoorden wat voor product of dienst ze precies leveren, zodat ze dat helder kunnen melden op hun website of in hun marketing.

Redacteur
Promovendi help ik om hun onderzoeksverslag te verwerken tot een voor een breed publiek leesbare publicatie. Bestuurders en directeuren die via een persoonlijke blog willen communiceren met hun medewerkers, adviseer ik en in overleg redigeer ik hun teksten.

Ghost writer
De afgelopen jaren heb ik verschillende boeken geschreven als ghost writer op het gebied van leiderschap, organiseren en veranderen. Deze boeken zijn inmiddels gepubliceerd. Als ghost writer kan ik in overleg ook over andere onderwerpen schrijven. Wie een half af manuscript heeft liggen help ik graag om er een volledig boek van te maken en dankzij mijn contacten met uitgevers en tijdschriftredacties om te zetten in een publicatie.

Portretteur en biograaf
Verder schrijf ikportretten, onder andere van ondernemers of bedrijven (bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum). Een biografie over een (familie-)bedrijf behoort ook tot de mogelijkheden.

Wil je contact opnemen? Mail me.