RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Ziel en zakelijkheid: een podcast met Taco Visser

Eind januari 2021 sprak ik met Taco Visser over ziel en zakelijkheid. Ik kende Taco van Verus, vereniging voor christelijk en katholiek onderwijs, waar hij een tijd heeft gewerkt en waar ik regelmatig een module verzorg over Persoonlijk Leiderschap.

In de Podcast-serie Onderwijs leiden met hart en ziel gaat Taco Visser in gesprek met experts over relevante literatuur op het gebied van onderwijsontwikkeling, leiderschap en organisatieontwikkeling.

Dit gesprek begon met de vraag naar mijn inspiratiebronnen. Welke boeken zijn vormend geweest voor mijn visie op organiseren? Daaruit ontstond een gesprek over leiderschap, het hanteren van zachte en harde krachten in een organisatie, over paradoxen en drijfveren. Kortom, over ziel en zakelijkheid, een thema dat mij dierbaar is en waarover ik al in 2009 een boek schreef. Toch is het thema nog steeds actueel: juist in de onzekere tijd waarin plannen en targets ons niet veel richting geven, is het zaak om vanuit je zielsdrijfveren de onvoorspelbare wereld tegemoet te treden.

Aan het einde werd mij gevraagd naar een motto. Dit is mijn persoonlijke motto: ‘Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft. Vraag je liever af wat het is waardoor jij tot leven komt. En breng dat naar de wereld. Want wat de wereld nodig heeft zijn mensen die vol in het leven staan.’

Luister hier naar de hele podcast.