RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Nieuwsbrief wat bezielt ons? #32

Beste lezer,

Toen het CBS onlangs meldde dat de criminaliteit in Nederland weer gedaald is, wilden veel Nederlanders dat niet aannemen. Toenemende veiligheid past niet in hun wereldbeeld, dat moest wel fake news zijn. Met dank aan de reguliere media, die bol staan van nieuws over misstanden en rampen. Slecht nieuws is hun verdienmodel, zelfs al plaatsen sommige kranten een ‘goed nieuws hoekje’ op een van hun pagina’s. Al die negatieve berichtgeving, het deprimeert en frustreert, omdat we dikwijls machteloos staan tegenover complexe problemen als vluchtelingenstromen en klimaatverandering. Als ik in de auto zit zet ik daarom muziek aan of een luisterboek, in plaats van Radio 1.

Als we goed nieuws lezen, al gaat het maar over een kleinschalig experiment ergens in een uithoek van het land, ervaren we iets anders: het besef dat ieder van ons verschil kan maken. En dat al die beetjes van eenieder uiteindelijk tot een enorme verschuiving kan leiden. Leve de goed nieuws media, zoals Sublime Het Nieuws van de Vooruitgang , OneWorld , Goednieuws.Vlaanderen en World’s Best News . Ook in deze Nieuwsbrief vind je weer inspirerende voorbeelden hoe mensen succesvol de dingen anders organiseren en daardoor een verschil maken.

Overigens tref je sinds 1 mei op onze site een verklaring hoe we omgaan met privacy en kun je je met een eenvoudige muisklik uitschrijven als je deze Nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

Misschien is het goed om de komende weken even helemaal geen nieuws tot ons te nemen en te genieten van een offline vakantie, met ouderwetse boeken en gesprekken met dierbare vrienden. Onze verwoede pogingen loslaten om al het nieuws bij te houden, afstand nemen en het leven op ons af laten komen zoals het zich aandient. Zonder tussenkomst van journalisten, columnisten en zelfbenoemde experts. Geniet van een zorgeloze zomer!

Lees hier de hele nieuwsbrief 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.