RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Het Nieuwe Organiseren

Op mijn andere website, mijn onderzoekssite, doe ik verslag van mijn onderzoek naar nieuwe vormen van organiseren die aan het ontstaan zijn, o.a. door generatie Y die de werkvloer betreedt en door de komst van interactieve en sociale media. Mijn onderzoek richt zich op drie vragen:

  • Welke nieuwe onderliggende  organisatieprincipes zijn er aan het ontstaan?
  • Welke uitingsvormen zien we daarvan bij huidige bedrijven en organisaties?
  • Hoe kunnen organisaties de transitie maken van klassieke organisatieprincipes naar een vorm van nieuw organiseren?
Verder onderzoek

Op www.hetnieuweorganiseren.org verzamel ik voorbeelden van bedrijven met een innovatieve structuur en in mijn blogs trek ik daar conclusies uit voor traditionele organisaties. Ik bespreek er relevante publicaties en geef samenvattingen van andere onderzoeken. Op deze site vind je ook inspirerende filmpjes en links over dit onderwerp.

Ik nodig je uit om een kijkje te nemen op deze site  en er inspiratie op te doen over nieuwe vormen van organiseren. Je kunt zelf actief meedoen door te reageren op blog posts, door informatie en business cases bij te dragen, mee te praten op discussieforums en suggesties achter te laten voor boeken en films.