RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Training Paradoxaal Coachen

Effectief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Als coach/begeleider word je dagelijks geconfronteerd met deze vorm van complexiteit. Mensen met hartverscheurende dilemma’s, keuzestress, schijnbaar onverzoenbare doelen, belemmerende overtuigingen die een keuze vanuit het hart in de weg staan, enz. Vaak zijn clienten (en wijzelf als coach ook) verstrikt in beperkend ‘of-of’ denken.

Natuurlijk wil je als coach je cliënten handvatten kunnen aanreiken om hier beter mee te leren omgaan. Zodat ze niet alleen meer balans en overzicht vinden, maar ook beter hun volle potentieel kunnen aanspreken en vloeiend leren schakelen tussen verschillende benaderingen. Kortom: het vat vol tegenstellingen leren aanwenden als een kracht.
Dat geldt natuurlijk ook voor je zelf als persoon en voor je effectiviteit als coach of begeleider. In deze rol heb je net zo goed te maken met tegengestelde doelen en belangen en moet je vlot een beroep kunnen doen op tegengestelde kanten in jezelf.

Om begeleiders en coaches vertrouwd te maken met ‘de kunst van het paradoxale leven’ en de technieken van het ‘en-en denken’, ontwierpen Ivo Brughmans en Silvia Derom de training ‘Paradoxaal Coachen’. Deze vindt plaats op 26 januari, 2 maart en 16 april 2018 in Antwerpen.

Alle info over deze training kunt u hier vinden.
In dit artikel lichten we alvast een tipje van de sluier over het paradoxaal coachen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.