RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Nieuwbrief Wat bezielt ons?

Bijna dagelijks is er nieuws dat ons verbijstert en kwaad maakt. Bij de start van dit nieuwe jaar is vrijwel iedereen verontrust over de stand van zaken in de wereld. Politici en bestuurders reageren dikwijls met achterhaalde maatregelen die de verontwaardiging aanwakkeren. Als ik het nieuws echt tot me laat doordringen raak ik verlamd van boosheid. Het vraagt discipline om mijn geest niet te laten afstompen en mijn woede niet te richten op anderen. Toch is verontwaardiging in essentie een scheppende kracht. We zijn kwaad over iets dat niet klopt en anders moet. Wie verontwaardigd is, wordt geëngageerd en komt in beweging. Lees in deze nieuwsbrief over dwarse denkers, moedige arbeiders, vernieuwende burgers: mensen die hun woede omzetten in constructieve actie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.