RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Meer dan wijn en het goede leven

Waarom groeien juist hier de druiven waarvan wereldberoemde wijnen worden gemaakt? En waarom ontstond juist in de bergachtige streek van de Morvan een verzetsbeweging van maquisards?  Hoe kwam het dat in deze streek een bloeiend transport van hout naar Parijs ontstond? Hoe ontstond de levendige uitwisseling van vroedvrouwen tussen de Morvan en Parijs?
Al twintig jaar hebben wij een huis in de Bourgogne. Ik heb me verdiept in het landschap en wat mensen er mee doen. Het fascineert me hoe bodemschatten, een volksaard en een trots verleden een regionale identiteit hebben gesmeed. In het boek dat ik daarover schreef, heb ik verhalen  verzameld over de streek, het landschap en de geschiedenis. Daarbij heb ik me laten leiden door mijn nieuwsgierigheid als nieuwkomer in deze streek.

Bourgogne. cover Het boek is bedoeld voor Bourgogneminnaars:
mensen met een tweede huis in deze streek, vakantiegangers en wijntripliefhebbers,
mensen die graag bij familie met een tweede huis verblijven
en mensen die houden van Bourgondisch leven.

 

 

 

 

 

Titel: Bourgogne. Meer dan wijn en het goede leven.
Auteur: Lenette Schuijt
Verschijningsdatum: 28 juni 2019
Boekpresentatie: Tijdens de Soirée Littéraire in de Gare de Razou, Brassy (Bourgogne).
Prijs:  € 24,50

Je kunt het boek bestellen door 24,50 plus 3,90 porti = € 28,40 over te maken op rekening  NL 66 RABO 0159 1595 71  t.n.v. H.W.M. Schuijt, onder vermelding van ‘boek Bourgogne’.