RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

De Bourgogne. Meer dan wijn en het goede leven

Waarom groeien juist hier de druiven waarvan wereldberoemde wijnen worden gemaakt? En waarom ontstond juist in de bergachtige streek van de Morvan een verzetsbeweging van maquisards?  Hoe kwam het dat in deze streek een bloeiend transport van hout naar Parijs ontstond? Hoe ontstond de levendige uitwisseling van vroedvrouwen tussen de Morvan en Parijs?
Al twintig jaar hebben wij een huis in de Bourgogne. Ik heb me verdiept in het landschap en wat mensen er mee doen. Het fascineert me hoe bodemschatten, een volksaard en een trots verleden een regionale identiteit hebben gesmeed. In het boek dat ik daarover schreef, heb ik verhalen  verzameld over de streek, het landschap en de geschiedenis. Daarbij heb ik me laten leiden door mijn nieuwsgierigheid als nieuwkomer in deze streek.

Het boek is bedoeld voor Bourgogne-minnaars:
mensen met een tweede huis in deze streek, vakantiegangers en wijntripliefhebbers,
mensen die graag bij familie met een tweede huis verblijven
en mensen die houden van Bourgondisch leven.

Gebaseerd op historische en literaire bronnen weeft Schuijt kundig de geschiedenis als rode draad door de verhalen, om zo te duiden hoe ontwikkelingen uit de tijd van de Romeinen, keizers, hertogen en presidenten een belangrijke stempel hebben gedrukt op het landschap en de cultuur en zo de identiteit van de streek hebben bepaald. Collages van sfeerfoto’s completeren het boek. Aangenaam en vlot geschreven boek voor Nederlanders die graag korte of langere tijd vertoeven in de Bourgogne en meer te weten willen komen over het landschap en de cultuur.”
Recensie NBD Biblion.

Bestellen

Titel: De Bourgogne. Meer dan wijn en het goede leven.
Auteur: Lenette Schuijt
Prijs:  € 24,50

Je kunt het boek hier rechtstreeks bestellen.

Verkoopadressen: Boekhandel Veenendaal in Amersfoort.
In de Bourgogne is het boek verkrijgbaar bij de Office du Tourisme Saint-Saulge, en de Boutique Art-en Loire in La-Charité-sur-Loire.