RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Coaching

Door coaching kun je afstand nemen van de dagelijkse werkdrukte en je bewust worden van ondermijnende gedragspatronen en gevoelens. De coach stimuleert je om je ervaringen te onderzoeken en blokkades op te heffen, zodat je je talenten succesvol kunt inzetten en met plezier kunt werken.

Coaching is het vrijmaken van iemands kwaliteiten zodanig dat hij of zij productief en zinvol kan werken. De coach ondersteunt bij het maken van keuzes en bij het nemen van verantwoordelijkheid voor de gemaakte keuzes, maar stuurt niet de inhoud van die keuzes.

Voor coaching hoef je niet een probleem te hebben, wel een vraag of aanleiding. De coach zorgt ervoor dat je zelf antwoord vindt op die vraag. In een vertrouwde en openhartige sfeer reflecteer je op je werk en oefen je met alternatieve aanpakken. De coach moedigt aan, daagt uit en houdt een duidelijke spiegel voor.

mogelijke coachingsvragen
  • Je voelt je lusteloos en hebt geen zin meer in je werk
  • Je weet dat er meer in je zit dan er nu uitkomt, maar weet niet hoe dat aan te spreken
  • Je zoekt naar een andere baan en je hebt geen flauw idee wat je wilt
  • Je bent door je bevlogenheid in de problemen gekomen en wilt niet meer in dezelfde valkuil stappen
  • Je weet wat jou bezielt en wilt dat uitdragen in een omgeving die daar niet zo voor open staat
Specifieke soorten coaching

Afhankelijk van je vraag kun je kiezen voor een specifieke vorm van coaching. Zo bied ik executive coaching aan voor (top)managers, dieptecoaching voor mensen die meer bezieling en zingeving willen en wandelcoaching voor mensen met een vraag die flinke diepgang en veel persoonlijke aandacht vereist.

 
werkwijze

Een coachingstraject omvat vijf tot tien gesprekken van maximaal anderhalf uur. Op basis van een kosteloos intakegesprek bepalen we het aantal gesprekken en maken we werkafspraken over frequentie en tussentijdse opdrachten. De gesprekken vinden plaats in ons kantoor in Amersfoort. Bij sommige coachingsvragen is een individuele retraite of wandelcoaching meer zinvol.