RSS feeds FacebookTwitterLinkedInVolg mij viaSuivez-moi sur

Begeleiding

Er zijn verschillende manieren waarop ik individuen en organisaties begeleid. Zo bied ik drie soorten van individuele coaching aan, waarvan één een specifiek programma is van een week in de Bourgogne. Daarnaast coach ik management teams op organisatievragen en begeleid ik professionals die willen publiceren over hun werk.

Coaching stelt je in staat om afstand te nemen van de dagelijkse werkdrukte en je bewust te worden van ondermijnende gedragspatronen en gevoelens. Als coach stimuleer ik je om je ervaringen te onderzoeken en blokkades op te heffen, zodat je je talenten succesvol kunt inzetten en met plezier kunt werken. Coaching zie ik als het vrijmaken van iemands kwaliteiten zodat hij of zij productief en zinvol kan werken. Als coach ondersteun ik je bij het maken van keuzes en bij het nemen van verantwoordelijkheid voor de gemaakte keuzes, maar stuur ik niet de inhoud van die keuzes.

Voor coaching hoef je niet een probleem te hebben, een sluimerende vraag of een concrete aanleiding is genoeg. De coach zorgt ervoor dat je zelf antwoord vindt op die vraag. In een vertrouwde en openhartige sfeer reflecteer je op je werk en oefen je met alternatieve aanpakken. De coach moedigt aan, daagt uit en houdt een duidelijke spiegel voor.

mogelijke coachingsvragen
  • Je hebt net een nieuwe baan, inspirerend maar ook veeleisend. Hoe houd je overzicht en zorg je voor een goed ewerk/privé balans?
  • Je weet dat je meer in je hebt dan er nu uitkomt, maar weet niet hoe dat aan te spreken.
  • Je zoekt naar een andere baan en je hebt geen flauw idee wat je wilt.
  • Je bent door je bevlogenheid in de problemen gekomen en wilt niet meer in dezelfde valkuil stappen.
  • Je weet wat jou bezielt en wilt dat uitdragen, maar je omgeving staat daar niet zo voor open.
Specifieke soorten coaching

Afhankelijk van je vraag kun je kiezen voor een specifieke vorm van coaching. Zo bied ik executive coaching aan voor (top)managers, dieptecoaching voor mensen die meer bezieling en zingeving willen en wandelcoaching voor mensen met een vraag die flinke diepgang en veel persoonlijke aandacht vereist.

 
werkwijze

Een coachingstraject omvat vijf tot tien gesprekken van maximaal anderhalf uur. Op basis van een kosteloos intakegesprek bepalen we het aantal gesprekken en maken we werkafspraken over frequentie en tussentijdse opdrachten. De gesprekken vinden plaats in ons kantoor in Amersfoort. Bij sommige coachingsvragen is een individuele retraite of wandelcoaching meer zinvol.